Evenement "Dorp in de Markt" op Julianaplein

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - Zondag 16 september vindt op het Julianaplein in Wijk aan Zee “Dorp in de Markt” plaats, een evenement waarop lokale productie op de meeste brede manier centraal staat. Neem het voornemen om Olympische spelen voor dorpen te houden op het Griekse eiland Paxos in 2014. Of de caravan die, zonder auto, liftend door Europa trok en overal kwam waar ze wilde zijn. Wijk aan Zee schaakdorp van Nederland: wie wil er vechten met de beer? En verder kaas, prei, zomercocktail van paardenmelk, uien,  verse Noordzeevis, zelf gebrouwen bier, en andere opbrengsten van het land.

Op 16 september laat het dorp, dat eigenlijk niet meer zou bestaan, zien waar ze toe in staat is. Het houdt zich staande als dorp, aan de rand van de Randstad. Een vitaal dorp is niet alleen van betekenis voor de mensen die daar wonen. Wijk aan Zee laat zien dat een dorp verbintenissen kan aangaan met andere dorpen in Europa, waardoor het tegelijkertijd werelds, kleinschalig, persoonlijk en internationaal wordt.

Een voorbeeld is Europa Ludens Music Tour, waarbij twee jazzmuzikanten drie maanden door Europa trokken  en in elf dorpen met lokale muzikanten een nummer opnamen. Jazzmuziek en volksmuziek gingen samen iets aan. De CD en Roadmovie van de reis worden tijdens de markt gepresenteerd.

Dorp in de Markt is een proeverij van de vitaliteit van het lokale. Kijk voor meer informatie op het internet. Surf naar www.dorpindemarkt.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing