Evison wint kortebaandraverij 2013

Door: Cor Beumer

Winnaar Evison met Ruud Pools

BEVERWIJK - Evison en Ruud Pools hebben donderdag de kortebaan van Beverwijk gewonnen. De combinatie kreeg keer op keer zware ritten voor de kiezen, maar de ruin bleek onvermoeibaar. Wala Alki en Denise Pennekamp eindigden als tweede, voor Zazou Enzelens en Jan Thijs de Jong (derde) en Yankee Attack en John de Leeuw (vierde).

Tijdens de koers over de Breestraat , waar het publiek massaal op was afgekomen, vlogen vanaf de eerste start de spetters eraf. Het deelnemersveld gaf daar ook alle aanleiding toe. Vele toppers waren afgereisd naar Beverwijk. Hierdoor kwamen de goede paarden elkaar vanaf de eerste omloop tegen en dat zorgde steeds voor mooie ritten.

Evison en Ruud Pools waren de absolute smaakmakers. De vosruin liep pas zijn tweede kortebaan, maar klopte als een volleerde kortebaner achterelkaar de favorieten. Zo moest tweevoudig winnaar Co Swagerman er in de eerste omloop aan geloven, waarna Bemyguest, Apoef des Chars, Yankee Attack en Wala Alki volgden.

Ook de prestatie van tweede plaats Wala Alki mocht er zijn. De merrie is al jaren een trouwe deelneemster, maar lijkt aan haar tweede jeugd te zijn begonnen. Dinsdag eindigde ze al verrassend als tweede in Nootdorp. Op de Breestraat steeg ze opnieuw boven zichzelf uit.

De succestrainers van 2013, Aad Pools en Andries van der Blonk, speelden een bijrol. Aad Pools kwam met Apoef des Chars nog in de derde omloop, maar Andries en zoon Frans van der Blonk konden al na de eerste omloop naar huis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing