Expositie fotoproject van Wijkplaats in het Stadhuis

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – In de publiekshal van het Stadhuis exposeren leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Kennemer College met het fotoproject ‘Verbeeld hoe je je toekomst in Nederland voor stelt’ van Wijkplaats. De expositieperiode loopt van 4 september tot 27 oktober 2017.

Acht leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Kennemer College hadden zich voor het fotoproject opgegeven. Aya, Denise, Fahed, Hamza, Irshad, Nour, Karolina en Sedra hebben enthousiast meegedaan en maakten mooie foto’s over hun ‘toekomst’ onder begeleiding van de jonge fotografe Sanna Gertenbach. Deze expositie was medio juni voor het eerst te zien in het Kennemer College waar deze Internationale Schakelklas (ISK) gevestigd is. De leerlingen zijn afkomstig uit diverse landen en krijgen gezamenlijk les in onder andere de Nederlandse taal, zodat ze aansluiting vinden in het reguliere onderwijs.

Het fotoproject was een onderdeel van Wijkplaats een samenwerkingsverband van Stichting KIST en Museum Kennemerland. Met als motto ‘100 jaar vluchtelingen in de IJmond’ was eerder een expositie te zien in het museum. Daarnaast werden er diverse ‘ontmoetingen’ georganiseerd met ‘nieuwkomers’ als centraal thema. Zoals het minifestival Renkonti in de Grote Kerk van Beverwijk, filmvoorstellingen, een liedjesprogramma en bijdragen van beeldende kunstenaars op diverse locaties.

Kom langs U kunt de foto’s van fotoproject van Wijkplaats bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 in Beverwijk.

 

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl