Expositie grafisch kunstenaar Ton Cabret

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op zondag 23 september vindt bij PopulusArt de opening plaats van een expositie van het grafisch werk van Ton Cabret.

Kunstenaar Ton Cabret, schildert met foto's. Op veel van zijn werken figureren plekken in de IJmond, waar hij woont. Het hoogoventerrein, de haven, de sloop van woningen en kantoren. Alles vindt hij fascinerend, fotografeert hij en gebruikt hij om in zijn surrealistische collages nieuwe situaties te creëren. Geen steen laat hem onberoerd. Daarom kan er op zijn autonome werk van alles voorvallen. Familieverhoudingen kan een rode draad zijn, of de fascinatie van de mens voor de techniek. Hoop, verwachting, verval en teleurstelling, en ook natuur en humor zijn steekwoorden in zijn werk. Hij gebruikt veel eigen foto's, maar kan ook het internet afstruinen om stockfoto’s te vinden die passen bij de surrealistische- of popartbeelden die hij wil maken. Voor werk in opdracht en popart gebruikt hij ook foto’s van derden of stockmateriaal.

Ton is oorspronkelijk opgeleid tot graficus, gespecialiseerd in zeefdruk en offset. Hij heeft ook als etaleur gewerkt. Verder heeft hij enige tijd tekenen en schilderen gestudeerd. In grafische zaken is hij geschoold, in de fotografie en fotobewerking autodidact.

De opening van de tentoonstelling  vind plaats op zondag  23 september  van 14.00-17.00 en wordt muzikaal opgeluisterd door zijn vrienden van combo "ff luisteren". De expositie loopt tot 22 oktober. PopulusArt is gevestigd aan de Populierenlaan 39a te Beverwijk. Voor meer informatie zie de site www.populusart.nl of mail naar [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing