Expositie houtsnedes van Dirck Nab bij KeK

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK -  Vanaf 24 januari 2012 exposeert de Bakkumse schilder/graficus Dirck Nab bij KeK (Kunst Exposities Kerkplein). De tentoonstelling wordt op zaterdag 28 januari om 16.00 uur feestelijk geopend.

Dirck Nab volgde de opleiding schilderen aan de Vrije Academie te Den Haag en kreeg daar o.a. les van George Lampe. Zijn houtsnedes bezitten een hoge mate van abstractie. Een helder zwart-wit, krachtige lijnen en rijke contrasten tillen zijn weergave van het Hollandse landschap naar zowel een kunstzinnig- als een grafisch hoog niveau. Samen met schrijver/dichter Sjoerd Kuypers maakte hij de bundel: “Uilevlucht” en met dichter Harry ter Balkt: “Rivierdal”

Studiereizen naar Turkije, Tunesië, Algerije, Marokko en Bolivia zorgden voor verdieping in zijn artistieke ontwikkeling. Nab werkt tegenwoordig regelmatig in Frankrijk. Museum Henriëtte Polak te Zutphen heeft zijn schilderijen in de collectie en ook het Rijksprentenkabinet koopt regelmatig grafiek van hem aan.

De expositie is tot 28 februari te zien op de bovenverdieping van het Kennemertheater aan het Kerkplein te Beverwijk.  Kijk voor meer informatie over Dirck Nab op de website www.dircknab.nl. Openingstijden van KeK en andere informatie kunt u vinden www.kekbeverwijk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing