Expositie Manon Walstra in stadhuis

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Van maandag 16 juli tot en met donderdag 23 augustus 2012 exposeert Manon Walstra in de Publiekshal van het Stadhuis met eigen werk. Met het thema ‘The Art of Movement’ maakt zij tekeningen met viltstiften van allerlei diktes.

The Art of Movement gaat over contrasten en belijning en geeft een vaag beeld van het onzichtbare, zo zegt de maakster. Bij haar werk vormen de zelf bedachte teksten de essentie van waaruit Manon werkt. Van al die vragen probeert zij een abstract beeld te vormen. En verwerkt de teksten vervolgens in de tekening. Manon Walstra is geboren en getogen in Beverwijk. Na het volgen van een vooropleiding aan de kunstacademie in Groningen heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. Ze heeft zich verdiept in de abstracte vormgeving en doet graag ‘haar eigen ding’. Met verschillende diktes stiften, meestal zwart-wit tekent ze abstract werk, waarin ze steeds meer diepgang zoekt. Zo probeert Manon ook andere mensen te bereiken en te laten nadenken over de vragen en het beeld dat daarbij is gemaakt.

Met de bouw van het Stadhuis is in de Publiekshal ruimte gecreëerd voor exposanten. In de ronde vorm tegenover de infobalie en tegenover de spreekkamers is een prachtige plek ontstaan voor het hangen van schilderijen. Het is vooral de amateurkunstenaar uit Beverwijk en omstreken die in het Stadhuis terecht kan. Het bezoeken van exposities vormt voor inwoners en passanten een mooie gelegenheid om het Stadhuis te bezoeken. Het is een goed initiatief dat beeldende kunst ruimte krijgt binnen het domein van bestuur en politiek. Dit onderschrijft ook het bestuur van de gemeente. De professionele kunstenaar kan via de Stichting Kunst Exposities Kerkplein (KEK) exposeren in het Kennemer Theater.

De expositie ‘The Art of Movement’ is tijdens de openingstijden van het Stadhuis te zien in de Publiekshal. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur en donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing