Expositie René Kuipers in het stadhuis

Door: Cor Beumer


BEVERWIJK – Van donderdag 1 november tot en met donderdag 29 november 2012 exposeert René Kuipers in de Publiekshal van het Stadhuis met eigen werk. De expositie ‘Black and Light’ is tijdens de openingstijden van het Stadhuis te zien.

René Kuipers, nu 37 jaar, fotografeert al vanaf zijn 16e, toen nog op diafilm. ‘Ik had echter geen idee van de techniek en na het ontwikkelen was het altijd afwachten wat het resultaat was. Toen René in 2007 zijn eerste digitale compactcamera kocht, kwam alles in een stroomversnelling. Zijn eerste bruidsreportage was een feit, vooral familie en vrienden, maar ook landschappen en portretten zijn favoriet.

Na een basiscursus aan de Fotoacademie in Amsterdam heeft René ook de opleiding gevolgd en viel al snel in de prijzen. De fotogram trofee, een aanmoedigingsprijs voor studenten, ontving René als eerstejaars aan de Academie. Ook de verkiezing voor stadsfotograaf van Beverwijk in 2009 is door René gewonnen. Samen met de toenmalige stadsdichter Canan Yakmur heeft René voor de Stichting Kunst & Cultuur van Beverwijk veel foto’s gemaakt. ‘Een hele eer’, zo zegt hij zelf. De technieken die René tijdens zijn opleidingen aan de Fotoacademie in Amsterdam heeft geleerd heeft hij zelf verder uitgediept.

Het Stadhuis is geopend op maandag, woensdag en vrijdag 9.00-16.00 uur, dinsdag 9.00-12.30 uur en donderdag 9.00-20.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing