Expositie Saskia Keijer

Door: Ab Jenema

IJMOND - Zij is momenteel het spannendste en tegelijk mooiste wat er op het gebied van keramiek in de IJmond te bezichtigen is. Naast haar expositie in de Kop van WaZ te Wijk aan Zee heeft zij een tweede expo in Heliomare, eveneens te Wijk aan Zee. Beiden gedurende de maanden september en oktober.

Saskia Keyer is in haar werk op zoek naar het ultieme. Door alles los te laten, ontstaat tijdens het werken met klei bijna als vanzelf een beeld. Dit gebeurt zonder nadenken, intuïtief, niet meer bewust van de wereld om haar heen, louter door de vingers de gang te laten gaan. In deze tijdloze momenten worden de beginselen van haar kunstwerken gevormd.
Saskia woont en werkt in Beverwijk. Zij is uiterst gepassioneerd als het op keramiek aankomt, hetgeen in haar beelden terug te vinden is. Haar keramiek straalt deze passie uit op anderen. Wie anders trekt een toevallige voorbijganger aan die ‘s avonds laat langs een galerie loopt en een beeld van haar ziet, hier meteen verliefd op wordt en direct contact met haar zoekt om het beeld in handen te kunnen krijgen? Dit soort inspiratie en deze passie raakt een gevoelige snaar bij kunstliefhebbers.

Zoals eerder genoemd is het werk van Saskia Keyer in september en oktober te zien in:

Heliomare, Relweg 51, 1949 EC Wijk aan Zee, 1e verdieping

De Kop van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing