Expositie Tom Peperkamp en Ton Cabret

Door: Bos Media Services

VELSEN-NOORD - Een bijzondere expositie, dit weekend in een bedrijfspand aan de Staalstraat. Kunstenaars Tom Peperkamp en Ton Cabret toonden er hun recente werk. De bezoekers keken vanmiddag hun ogen uit en werden getrakteerd op live muziek, want de twee zijn naast kunstenaar ook muzikant. Morgen is de expositie opnieuw te bezoeken. 

Waar Tom Peperkamp zich voorheen hoofdzakelijk richtte op de schilderkunst, is hij de laatste tijd vooral bezig met het maken van sculpturen die bestaan uit hergebruikte materialen. Dingen die mensen wegdoen zijn voor hem een bron van inspiratie, hij bezoekt daarom regelmatig kringloopwinkels om spullen te verzamelen die een heel nieuw leven krijgen. Een tondeuse wordt een microfoon,  het rooster van een Senseo apparaat verandert in de grill van een auto. "Ik maak geen tekeningen, ik begin gewoon. Soms haal ik iets weer uit elkaar en leg ik het weg, dan ga ik eerst aan iets anders werken. Ik ben meestal met wel vijf of zes dingen tegelijk bezig", legt hij uit. Ton Cabret is graficus en IT’er. Zijn vaardigheden op dat gebied gebruikt hij voor het maken van fotocollages met meerdere lagen, geïnspireerd op het surrealisme en de popart. Hij zegt daarover: "Het beeldscherm is mijn canvas, ik kan soms wel 14 uur per dag achter mijn computer doorbrengen." Cabret exposeerde zijn werk onder meer in Haarlem en via het Surrealistisch Collectief ook in Ridderkerk en zelfs in Münster. Het was Jan Schrama die Tom Peperkamp en Ton Cabret met elkaar in contact bracht, uit die ontmoeting is een samenwerking ontstaan die leidde tot de expositie.

Morgen is de expositie wederom te bezoeken. Het adres: Staalstraat 159 in Velsen-Noord. Bezoekers zijn welkom van 11:00 tot 17:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing