Extra inloopavond over gebruik staalslakken

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Naar aanleiding van de aanhoudende onrust onder bewoners van de wijk Broekpolder heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een extra informatiebijeenkomst te organiseren. Het wordt een inloopavond waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen en vragen kunnen stellen over de toepassing van staalslakken bij de aanleg van het Aagtenpark. De datum van de inloopavond wordt nog bekend gemaakt. 

Het college heeft geconstateerd dat de informatieavond op 2 december 2014 de onrust bij de aanwezigen niet voldoende heeft weggenomen. Daarom heeft het college besloten alle beschikbare informatie voor een ieder toegankelijk op de gemeentelijke website te plaatsen, met verwijzing naar of download van rapporten en documenten. Daarnaast wil het college iedereen nogmaals de gelegenheid geven vragen te stellen en zich te informeren over het project. Dat kan tijdens de inloopavond die binnenkort wordt georganiseerd in de wijk Broekpolder.

Half juli 2014 heeft het college het groene licht gegeven voor de toepassing van staalslakken bij de aanleg van het Aagtenpark. Reden is het tekort aan bruikbare grond voor de ophooglaag. Vervolgens heeft op 19 augustus 2014 op het provinciehuis een brede discussie plaatsgevonden door ter zake deskundige vertegenwoordigers van gemeente, provincie, Milieudienst IJmond en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Eindconclusie van de deelnemers was dat er geen milieu hygiënische bezwaren bestaan tegen het toepassen van staalslakken in de ophooglaag van het Aagtenpark.

De provincie Noord-Holland heeft in haar rol van bevoegd gezag Wet bodembescherming, half september 2014 ingestemd met het toepassen van de staalslakken. Naar aanleiding van de provinciale toestemming heeft de gemeente eind september 2014 een informerende brief gestuurd naar alle bewoners van de Broekpolder. Deze brief heeft geleid tot ongerustheid bij een deel van de bewoners. De gemeente heeft daarom op 2 december 2014 een informatieavond in het stadhuis gehouden. De daar aanwezige deskundigen hebben de onrust onvoldoende kunnen wegnemen.     

Volgens planning zou de aannemer in november 2014 beginnen met het aanbrengen van de staalslakken. Het college wilde wachten tot na de informatiebijeenkomst van 2 december. Vandaag heeft het college besloten dat nog langer uitstel ongewenst is en dat de aannemer volgende week kan starten met de aanvoer en verwerking van de staalslakken in de ophooglaag van het Aagtenpark. De staalslakken worden in een laagdikte van gemiddeld 1,5 meter toegepast en aan de bovenzijde afgedekt met een 1 meter dikke leeflaag van kleiachtige grond.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing