Extra lezing over de familie van Hattum bij HGMK

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op woensdagmiddag 7 maart om 14.30 uur is er een extra lezing over de familie van Hattum in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. Op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland komt de inmiddels bekende spreker Herman Palm zijn verhaal houden. De zaal gaat een half uur van tevoren open en de entree is € 5,- en leden van het HGMK hebben zoals altijd gratis toegang.

Dhr. Palm is in het bezit gekomen van een oud fotoalbum van de familie van Hattum en dat was de reden dat hij in de geschiedenis van de familie is gedoken en dan met name in relatie tot Beverwijk. Die geschiedenis bleek veel interessanter en uitgebreider dan tot nu toe bekend is. Bovendien geeft het fotoalbum een mooi beeld van een welgestelde industriële familie in Beverwijk. Een lezing met mooie en bijzondere plaatjes dus. Verder bleek er ook nog een bijzondere relatie te zijn met Zuid-Beveland, waar de familie in Honselaarsdijk een paleisachtig buiten had.

 Onder andere over dit laatste aspect heeft de schrijfster Anna van Suchtelen het boek “Versailles aan de Schelde” geschreven. Dit boek kan na de lezing, al dan niet gesigneerd door de schrijfster, worden gekocht. Prijs € 25,- met korting voor HGMK-leden.

Meer informatie over de HGMK-activiteiten kunt u vinden op hgmk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing