Extra maatregelen dit weekend bij drukte

Door: Ab Jenema

IJMOND - Met het zomerse weer wordende komende dagen veel bezoekers verwacht bij stranden en andere trekpleisters. In veiligheidsregio Kennemerland worden extra (verkeers)maatregelen getroffen zodra het op plekken te druk wordt. Afstand houden is bij drukte niet meer goed mogelijk en kunnen onveilige situaties ontstaan. Voor iedereen geldt: vermijd drukte, houd je aan de basisregels(afstand houden, handen wassen, etc.) en blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Laat je bovendien testen bij klachten.

 

Marianne Schuurmans, voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland, roept op: “Maak er een gewoonte van om1,5 meter afstand te houden van anderen. Ook wanneer je thuis afspreekt met familie of vrienden, want we zien in deze regio dat juist in de huiselijke omgeving besmettingen vaker voorkomen. Op een gezonde en veilige manier contact hebben met elkaar is cruciaal om het virus samen onder controle te houden.

 ”‘Nonchalante houding baart zorgen’
Het aantal besmettingen neemt toe, ook in deze regio. “Niet alleen de cijfers baren ons zorgen,” vervolgt Marianne Schuurmans, “maar ook het gedrag van sommige mensen. We signaleren dat er laconiek wordt omgegaan met het naleven van de maatregelen. Op feestjes en borrels of bij de barbecue lijkt afstand houden steeds minder nodig gevonden te worden. Bovendien zien we niet in alle supermarkten en winkels dat winkelwagens en mandjes nog evengoed worden schoongemaakt, terwijl dit eerst zo goed werd gedaan. ”De samenleving kan zich geen nonchalante houding in de naleving van maatregelen veroorloven, vindt de voorzitter van de veiligheidsregio. “Daarom moet het afgelopen zijn met illegale feestjes. Daar gaan we scherp tegen optreden. Jongeren lopen er besmettingen op en nemen die mee naar huis, waardoor ouders maar ook opa’s en oma’s besmet raken. We moeten voorkomen dat het aantal besmettingen verder groeit en leidt tot een toename in het aantal ziekenhuisopnames. Onze zorgmedewerkers zijn nog maar net aan het bijkomen van de eerste coronagolf. Het is ontzettend belangrijk dat we het juiste gedrag blijven aannemen, om samen het virus onder controle te houden.

 ”Extra maatregelen bij drukte
 In de veiligheidsregio Kennemerland gelden al langere tijd in verschillende gemeenten (verkeers)maatregelen die van kracht worden op het moment dat er drukte wordt verwacht, zoals het afzetten van wegen of sluiten van parkeerplaatsen. Actuele informatie over de (verkeers)maatregelen delen de gemeenten in Kennemerland via de eigen kanalen:

BeverwijkFacebook: www.facebook.com/gemeentebeverwijk/Instagram: www.instagram.com/gemeentebeverwijk/

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing