Extra online lezing over de kunstenaar Breitner

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op dinsdag 2 juli a.s. om 20.00 uur organiseert Bibliotheek IJmond Noord in samenwerking met Bureau Boeiend de online lezing  over de schilder en fotograaf George Hendrik Breitner. De lezing geeft een beeld van Breitner en zijn kunst in de artistieke context van zijn tijd. Zo is het opvallend dat Breitner, in tegenstelling tot zijn Franse collega's, vooral in donkere, bruine kleuren schilderde. In Nederland rivaliseerde hij met Isaäc Israels, wiens werk ook wordt besproken.

De Rotterdammer George Hendrik Breitner was niet met een zilveren lepel in de mond geboren. Door hard te werken, maakte hij naam als een van Nederlands beste en meest vooruitstrevende schilders. Vooral in het laatste decennium van de negentiende en het eerste decennium van de twintigste eeuw had hij succes met zijn schilderijen van het veranderende Amsterdam, de mensen en bouwputten en niet te vergeten zijn serie 'kimonomeisjes'.

Liefhebbers van Breitner kunnen tot en met 8 september de tentoonstelling in Museum Singer Laren bezoeken. Deze tentoonstelling toont dat Breitner meer was dan een Amsterdamse impressionist of de maker van Japans aandoende taferelen. Zijn voor Nederland vernieuwende stijl en de vrijheid die hij nam, staan op de expositie centraal.

Deze online lezing wordt gegeven door de door ons zeer gewaardeerde Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Je volgt de online lezing vanaf je eigen computer of tablet. Krzysztof zorgt ervoor dat het een interactieve lezing wordt, met voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Je kunt je aanmelden via www.bibliotheekijmondnoord.nl.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing