Extra opening expositie 'Beverwijk Sigarenstad'

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op zaterdag 14 januari 2012 zullen in Museum Kennemerland, tijdens een extra openstelling van de expositie ‘Beverwijk Sigarenstad’, de auteurs van het recent verschenen boek ‘De Beverwijkse Tabaksindustrie’ aanwezig zijn om extra toelichting te geven op het getoonde en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Beverwijk kende in het begin van de vorige eeuw een bloeiende tabaksindustrie. De expositie ‘Beverwijk Sigarenstad’ geeft een beeld van deze - deels vergeten - periode in de geschiedenis van de stad. In de expositieruimte van Museum Kennemerland zijn vele voorwerpen te bezichtigen, maar ook het sociale aspect en de werkomstandigheden van de werknemers komen aan bod. Speciale aandacht is er natuurlijk voor de firma Majoor, in de jaren 20 één van de grootste fabrikanten van Nederland, met het hoofdkantoor gevestigd aan de Breestraat en de fabriek aan de Koningsstraat.

Wie specifieke vragen heeft over het onderwerp, kan op zaterdag 14 januari tijdens de extra openstelling van 11.00 uur tot 13.00 uur terecht bij de samenstellers van het boek ‘De Beverwijkse Tabaksindustrie, Cor Castricum en Henk van Unen. Het boek is een uitgave van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland. De verzameling van Van Unen vormt de basis voor zowel het boek als de expositie.

De toegangsprijs voor de expositie bedraagt € 4,-. De toegang is gratis voor leden van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland. Museum Kennemerland is gevestigd aan het Westerhoutplein 1 in Beverwijk. Zie www.museumkennemerland.nl voor meer informatie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing