Extra parkeerplaatsen op de Breestraat

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op de Breestraat zijn 38 extra parkeerplaatsen voor auto’s aangelegd, naast de al bestaande acht gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze parkeervoorzieningen zijn aangelegd om het de bezoeker van de Breestraat makkelijker te maken om bij de winkels te komen wanneer de bouwwerkzaamheden op het Meerplein beginnen.

Parkeren op de Breestraat is niet gratis. Het centrumtarief van €1,25 is ook hier van toepassing. Bezoekers mogen maximaal één uur op de Breestraat parkeren. Vergunninghouders zijn tijdens de betaald parkeeruren niet toegestaan. De parkeerplaatsen zijn aangelegd in een strook tussen de bomen. De bomen zijn daarbij beschermd met palen, zodat auto’s er niet tegenaan kunnen rijden. Om de parkeerplaatsen voor auto’s mogelijk te maken, zijn er nieuwe fietsleunhekken geplaatst. Het is hiermee mogelijk om 426 fietsen te stallen. De komende dagen worden nog fietshekken geplaatst op het deel van de Breestraat ter hoogte van de Beverhof.

Tijdens de geplande bouwwerkzaamheden op het Meerplein zijn er alternatieve parkeerlocaties nodig om het centrum bereikbaar te houden. De Breestraat is één van deze locaties.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing