Ezels en Kwasten in de groei

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - De 11e editie van het evenement ‘Ezels en Kwasten’ voor beeldende kunstenaars met het thema ‘Groei”  vindt plaats van 3 tot en met 13 mei. Waar je momenteel ook aanwezig bent in Wijk aan Zee, overal kom je ze tegen. Meer dan 90 deelnemers waarvan minstens 20 uit diverse Europese landen hebben Wijk aan Zee weer gevonden om hun idee over groei op het doek weer te geven.

Groei als dynamisch process van de natuur waarbij leven wezens, mens, dier en plant als vanzelf uit een zaadje een leven beginnen. Een leven dat jong begint en later afsterft, dan is er weer plaats voor een ander mens, dier of plant. Groei als een doorgaand proces van verandering dat van binnenuit komt, dat is een heel ander proces dan alleen maar groter worden. Iets dat alleen maar toeneemt, gaat mijn voorstellingsvermogen te boven.

Vrijdagavond om 20.00 uur is de prijsuitreiking in café De Zon. Daarna een improvisatie van Moussorgski’s schilderijententoonstelling. Zaterdag is er een tentoonstelling van alle gemaakte werken in De Moriaan van 10.00 tot 17.00 uur. Een ieder is van harte welkom. Tevens kun je laten weten welk werk jij het meest waardeert. Het kunstwerk met de meeste prijzen krijgt de publieksprijs.  Zondag kun je een bod uitbrengen op je geliefde werk tijdens de veiling, die om 14.00 uur begint in café De Zon.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing