Feest mét de natuur!

Door: Jan Pronk

KENNEMERLAND - De natuur  inspireert, verwondert, geneest en maakt je blij. Zaterdagavond 2 september (avondprogramma) en zondag 3 september (13-16.30 uur) kan je dat zelf ervaren in de natuur van heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp. Proef, ruik, luister, leer en geniet van al het mooie van de natuur. Een natuurfeestje voor jong en oud!

Zaterdag Vleermuizen excursie 

Het feest begint al op zaterdagavond met een vleermuizenexcursie in en net buiten De Heimanshof. Om 19.30 uur start een presentatie in De Kijkdoos en daarna gaan de deelnemers op zoek naar vleermuizen met batdetectoren. Aanmelden is verplicht via [email protected]

Zondag programma

In De Heimanshof is van alles is te doen of juist niks doen door in een hangmat te luisteren naar de tuin. De vrijwilligers van de Heimanshof nemen je graag mee door de tuin en laten je dan ruiken en proeven. Neem een meditatief bosbad oOf maak alleen een wandeling en zie hoe de natuur zich klaarmaakt voor de komende herfst en winter. 

Je kan de natuur als achtergrond zien, maar ook als hoofdonderwerp van creativiteit met schrijven, foto’s, tekenen en schilderen. De bezoekers van Amstelring Dagbesteding tonen die middag mooie creatieve voorbeelden hiervan met diverse technieken. Ook andere creatieve vormen met natuur als inspiratie worden getoond en verkocht.

IVN werkgroep Haarlemmermeer toont hoe haar favoriete tuin eruit ziet met ruimte voor mensen, planten en dieren. Bezoekers van deze dag krijgen wat zaad van inheemse planten voor in de eigen tuin.

De Vogelwerkgroep Zuid Kennemerland geeft een presentatie met tips hoe je vogels kan herkennen niet alleen op zicht, maar ook op geluid. Een goede app kan daarbij helpen.

Bij de watertafel van NMCX ervaar je hoe een groene tuin helpt om wateroverlast te voorkomen en zorgt voor meer koelte en genot. Ook bij de actie ‘Meer biodiversiteit, help jij een handje’ draait het om vergroenen, maar dan in je eigen straat of buurt. 

Kinderen kunnen hun energie uitleven in creativiteit én spelen in de natuurspeelplaats van De Heimanshof.
Verder zijn die zondag de Wickevoorter Stadsboeren en Kinderboerderij de Boerenzwaluw aanwezig.

Bezoekers van deze dag krijgen wat zaad van inheemse planten voor in de eigen tuin.

Op de facebookpagina van Groen Haarlemmermeer (www.groenhaarlemmermeer.nl)  laten we in verschillende posts meer zien van wat er te beleven is op deze feestdag.

‘Feesten mét de natuur’ is een initiatief van De Heimanshof en IVN Haarlemmermeer. De activiteiten voor jong en oud zijn er vooral op gericht om meer ruimte en waardering voor de natuur te krijgen. De natuur heeft ons zoveel te bieden en als we beter samenwerken kunnen we er ook in de toekomst van blijven genieten. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing