Feestelijke afronding project Wijkerbaan

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zaterdagmiddag 11 november 2017 wordt het project Wijkerbaan in Beverwijk feestelijk afgesloten. Gemeente Beverwijk, wooncorporatie WOONopMAAT, de winkeliers en het Medisch Centrum Wijkerbaan stelden een gevarieerd programma samen met veel muziek, activiteiten en uiteraard een officieel gedeelte.

Nadat op 27 augustus 2010 het officiƫle startsein werd gegeven, wordt nu als laatste de openbare ruimte aan de bewoners, winkeliers en andere organisaties in het plangebied overgedragen. Dit gebeurt symbolisch door het planten van 10 bomen. Naast de vertegenwoordigers van bewoners, gebruikers en organiserende partijen planten ook de Provincie Noord-Holland, bouwbedrijf Van Rhijn Bouw B.V. en de eigenaar van het winkelcentrum Inside Investment een boom.


Deze handeling vindt rond 14.30 uur plaats op het gebied dat grenst aan de Plesmanweg, achter het benzinestation. Dit is ook het startsein voor de feestelijke middag. Er is muziek van twee popkoren, een Caribische brassband en een DJ. Op het terrein kunnen spelletjes worden gedaan en er is een zweefmolentje voor de kinderen. Het Medisch Centrum Wijkerbaan houdt open huis. Voor de ingang wordt een yogales gegeven voor belangstellenden. Ook zijn er allerlei kramen met informatie en producten in en rond het winkelcentrum. In het winkelcentrum zelf presenteren de winkeliers zich met hun producten. Voor de liefhebbers is er een versnapering in de vorm van een suikerspin en een schepijsje.


Om 16.00 uur start een lampionnenoptocht voor de jeugd in het winkelcentrum en door het gebied rond de Wijkerbaan. Kinderen die een lampion meenemen, mogen meedoen en krijgen een presentje. Om circa 17.00 uur wordt de feestelijke middag afgesloten.
Vanwege deze feestelijkheden wordt ook het President Kennedyplein op 11 november gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing