Feestelijke opening busbaan HOV Velsen

Door: Ab Jenema

IJMOND - Kom op zaterdag 1 april een feestje vieren op de nieuwe busbaan van HOV Velsen, voordat de bussen er overheen gaan rijden! De provincie Noord-Holland organiseert samen met de gemeente Velsen een dag met allerlei activiteiten op en rond de busbaan om te vieren dat dat de busbaan klaar is. Vanaf zondag 2 april rijden de bussen volgens de dienstregeling over het nieuwe tracĂ© tussen IJmuiden en Haarlem.

Open dag voor jong en oud op zaterdag 1 april 2017.

 

Programma open dag zaterdag 1 april

In de ochtend rijden van 10.00 uur tot 12.00 uur diverse bussen, waaronder de ouderwetse gele NZH-museumbussen, over de nieuwe busbaan. Reisleiders nemen de bezoekers mee langs het nieuwe traject. Er zijn twee opstapmogelijkheden, bij de bushaltes van Delftplein (bij Spaarne Gasthuis ziekenhuis) en Plein 1945 (IJmuiden). De busritten eindigen op dezelfde plek.

 

In de middag kunnen belangstellenden tussen 13.00 uur en 15.00 uur op vier locaties een kijkje achter de schermen van HOV Velsen nemen. Zo kunnen bezoekers de spooronderdoorgang bij Santpoort-Driehuis eenmalig te voet bekijken en krijgen zij uitleg over de aanleg van een  busbaan onder het spoor. Kinderen kunnen zich laten schminken en mogen op de foto in een NZH-museumbus. Ook op het Plein 1945 (IJmuiden), bij de Slaperdijk (Santpoort-Noord) en nabij de begraafplaats Westerveld (Driehuis) vinden diverse activiteiten plaats.

 

Op www.hovvelsen.nl staat het uitgebreide programma en kan  een plek in de bus worden gereserveerd.  

 

Zondag 2 april gaat de bus rijden

Vanaf zondag 2 april gaan de bussen rijden over de nieuwe busbaan. Eerst maakt de bestaande lijn 75 gebruik van het nieuwe tracé. Lijn 75 rijdt tussen IJmuiden en Station Haarlem. Na de zomer gaat R-net lijn 385 rijden, deze lijn vervangt dan lijn 75. Kijk voor meer informatie over de dienstregeling op www.connexxion.nl/noord-holland.

 

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het  Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: [email protected]. Meer informatie is te vinden op www.hovvelsen.nl.

 

HOV Velsen, een belangrijke schakel van R-net

De nieuwe verbinding is een belangrijke schakel in het hoogwaardige openbaar vervoer netwerk R-Net in Noord-Holland. De verbinding biedt reizigers tussen Haarlem en IJmuiden frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. De bussen van R-net rijden vaak gescheiden van het overige verkeer over eigen vrije busbanen. Zo kan de reiziger vaak, stipt op tijd en snel, van de bus gebruik maken. De bussen hebben speciale aanpassingen voor minder valide reizigers; zo zijn er speciale hellingbanen voor reizigers in een rolstoel en wordt voor visueel gehandicapten in de bus de halte omgeroepen.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing