Feestelijke opening Ruïne van Brederode zondag 1 maart

Door: Ab Jenema

IJMOND - Zondag 1 maart is de feestelijke opening van het nieuwe seizoen op de Ruïne van Brederode met een programma voor jong en oud van 11.00 tot 17.00 uur. Maak kennis met levende historische personages waaronder Willem van Brederode die het kasteel liet bouwen, zijn opdrachtgever Graaf Floris V en Vrouwe Jolande de Lalaing, de laatste bewoonster.

Blik terug in de tijd met oude trouwfoto's op de Ruïne. Geniet van het eerste zondagconcert van 12.00-13.00 uur: een poëtisch harpconcert 'Verlangen naar Brederode' met Verzen van de Vrouwe. Yolanthe Cornelisse liet zich inspireren door de Ruïne voor het componeren van haar harpmelodieën. Verteller Piet Parée schreef er de poëtische woorden bij.

Om 12.30 uur is er een vleermuizenspeurtocht met niemand minder dan Aagje de Vertelster. Waar hebben de vleermuizen overwinterd op de Ruïne, hoeveel vleermuizen en wat voor soorten? Om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats met wethouder de heer Bal, verklappen we wat er dit seizoen op de Ruïne gaat gebeuren en wordt de vlag gehesen op de toren.

Van 15.00 tot 17.00 uur kun je terecht voor het stamboomonderzoek van Huize Brederode. Monnik Jan van Leijden (Rob Hubert) weet er alles van. Misschien stam jij ook af van Brederode! Entree voor deze speciale openingsdag is €5,- inclusief een kopje koffie/thee/limo. Bij het concert gaat de hoed rond voor de artiesten.

Voor het concert en de vleermuizenspeurtocht graag reserveren via www.hoenu.nl regio Haarlem. Vol=vol. Ruïne van Brederode, Velserenderlaan 2, Santpoort-Zuid.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing