Feestelijke opening Tolweg

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK – Na maanden hard werken is de Tolweg bijna klaar. Op 5 december om 11.00 uur is de weg weer open voor verkeer. Dat is een maand eerder dan gepland. Om 10.00 uur wordt de weg feestelijk geopend door wethouder Gaatze de Vries. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen. En wie als eerste de Tolweg op wil rijden kan meedoen aan een winactie op Facebook, Instagram of de website.

Feestelijke opening
Om 10.00 uur wordt de weg feestelijk geopend door wethouder Gaatze de Vries. Na afloop is er koffie/thee en iets lekkers in kasteel Assumburg. Wilt u zich wel van tevoren aanmelden? Dat kan via de website www.heemskerk.nl/tolweg. De opening is aan de kant van de Communicatieweg/De Baandert (vlakbij de ingang Beyaertlaan).

Tolweg bijna klaar
De oude weg is verlegd en er zijn gescheiden, smallere rijbanen aangelegd met een brede groene tussenstrook. Er is ruim 20 km aan kabels, leidingen en buizen verplaatst en aan het begin van de Tolweg, ter hoogte van de modelboten vijver, is een nieuwe damwand constructie en een loopvlonder geplaatst. Hier ligt het nieuwe fietspad dat langs de Tolweg richting Park Assumburg gaat. Ook het fietspad langs de Tolweg is vernieuwd. Net als voorheen gescheiden van de rijbaan.

De Tolweg is een stuk veiliger
Door de gescheiden rijbanen met brede groenstrook is de Tolweg een stuk veiliger en ook gemakkelijker over te steken voor fietsers en voetgangers. In de middenberm wordt aan beide zijden een strook van een meter gemaakt die overrijdbaar is. Dit zijn kunststofplaten die net onder de grond liggen en die worden ingezaaid met gras. Een voertuig dat moet uitwijken, bijvoorbeeld voor de hulpdiensten, zakt dan niet weg. Daarnaast past de nieuwe weg in het totale plan voor herinrichting van de Debora Bakelaan. De hoge flats maken plaats voor nieuwe woontorens. Deze woontorens worden de verbinding tussen Heemskerk en Slot Assumburg.

Wethouder Gaatze de Vries bedankt harde werkers
“Er is in nog geen jaar tijd ontzettend veel werk verzet. Er ligt nu een veilige weg, omgeven door groen, die zorgt voor een mooie entree van Heemskerk. Ik ben ontzettend blij dat deze belangrijke doorgaande weg weer beschikbaar is. En dat binnen de planning. Petje af voor iedereen die heeft meegewerkt aan de vernieuwing van de weg.” Ook wil de wethouder de gebruikers en de omwonenden bedanken voor het begrip en het geduld. “Ik kan me voorstellen dat er ergernissen zijn geweest door de afsluiting. Het duurde vooral tijdens de spits langer om Heemskerk in en uit te komen. En in sommige straten stonden lange files. Daar komt nu een einde aan. We kunnen weer door!”

 

Winactie
Wil jij deel uitmaken van de feestelijke opening van de Tolweg op 5 december om 10.00 uur? En wil jij als eerste over de Tolweg rijden? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of via de website www.heemskerk.nl/tolweg. De leukste, mooiste of meest ontroerende inzending wint en krijgt van ons bericht.

De herinrichting van de Tolweg is mede tot stand gekomen door subsidie van Provincie Noord-Holland.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing