Feestelijke opening van de nieuwe Skatebaan in Wijk aan Zee

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE -  Het is zover: op woensdagmiddag 3 mei om 13:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur) opent wethouder Cecilia van Weel samen met initiatiefnemer Siep Durge en andere skaters de nieuwe skatebaan in Wijk aan Zee.

SkateOn, de bouwer van de skatebaan, zorgt deze middag voor een speciale clinic waarbij bekende skaters hun indrukwekkende skatekunsten vertonen.

Eind oktober 2022 startte de aanleg van de skatebaan. Initiatiefnemer Siep stak toen samen met wethouder Van Weel de eerste schop in de grond. Inmiddels is skatebaan gereed en klaar voor de officiële opening.

Brief aan de burgemeester

In het voorjaar van 2020 stuurde Siep Durge, toen 9 jaar oud, een brief aan burgemeester Martijn Smit. Hij wilde graag een skatebaan in Wijk aan Zee. Maar de gemeente had daarvoor geen geld.

€ 100.000 en 800 handtekeningen

Siep liet het daar niet bij zitten: samen met familie en vrienden haalde hij ruim € 100.000 op voor de aanleg van de skatebaan. Ook toonde hij met 800 handtekeningen aan dat er in het dorp draagvlak is voor de skatebaan.

Samen met inwoners locatie gekozen

In mei 2022 gaf de gemeenteraad groen licht. Hierna is de locatie - het grasveld nabij de Duinrand - vastgesteld en is samen met direct omwonenden en skaters de skatebaan ontworpen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing