Feestelijke ouverture 2012 Tata Steel Orkest

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Tijdens het eerste concert van het nieuwe concertseizoen stelt het Tata Steel Opleidingsorkest en het Symfonisch Blaasorkest u op 4 februari 2012 in de gelegenheid een laatste maal te genieten van de succesnummers van het afgelopen jubileumjaar. In 2011 bestond het orkest 70 jaar, en dat werd gevierd met succesvolle optredens op verschillende locaties in de regio en daarbuiten.

Voor de pauze treedt het Opleidingsorkest op. In het Opleidingsorkest doen jonge en iets oudere leerling muzikanten de nodige ervaring op, om later door te stromen naar het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Na 11 jaar onder leiding van Agaath Schouten die in november 2011 afscheid nam zal het orkest dit keer voor het eerst optreden met zijn nieuwe dirigente Marije Koopmans. Het concert van het Symfonisch Blaasorkest begint rustig met de Canterbury Choral van de Belgische componist Jan van der Roost. Het orgel in Canterbury Cathedral in Zuid-Engeland vormde voor de componist de inspiratie voor dit werk. Morgenstimmung van de Noorse componist Edvard Grieg maakt deel uit van de muziek bij het toneelstuk Peer Gynt. Morgenstimmung is één van Griegs bekendste werken en beeldt een zonsopgang uit. Een serieuze noot in het programma vormt de bewerking van Allerseelen van de toen 21-jarige Richard Strauss. Allerseelen is een bewerking van een lied van Strauss en was destijds een groot succes. Het feest kan losbarsten bij de Akademische Festouverture van Johannes Brahms. Als dank voor een eredoctoraat aan de universiteit van Breslau verwerkt hij allerlei bekende studenten(drink)liederen tot een vrolijke potpourri. Het concert wordt afgesloten met de Polowetser Dansen van de Rus Alexander Borodin.

Dit afwisselende concert door en voor jong en oud heeft plaats in de Vredevorstkerk, Laan Der Nederlanden in Beverwijk op 4 februari 2012 vanaf 20:00 uur. De kerk is vanaf 19:30 uur geopend. Kaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar aan de kerk en in de voorverkoop à € 4,00 bij Boekhandel Stumpel, van Coevenhovenstraat 35 te Heemskerk en bij de heer Æ. Hoogeterp, Beijneslaan 144 te Beverwijk. Tel. 0251 211 524 en uiteraard bij de leden van beide formaties.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing