Festival voor zorgprofessionals ervaren als 'pure verwennerij'

Door: Bos Media Services

 

HAARLEM - Tijdens het eerste ZIN-festival op dinsdag 18 juni in de Lichtfabriek werden zorgprofessionals van De Zorgspecialist, de Reigershoeve, Sint Jacob, Kennemerhart en Zorggroep Reinalda ondergedompeld in een warm bad van workshops, inspiratie en waardering.

Op een bijzondere en gezamenlijke manier werd het festival geopend, namelijk met behulp van een cradle. Een cradle (CDRL) vertaalt aanraking in geluid en maakt contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie, zoals mensen die lijden aan dementie. De CRDL verbindt mensen met elkaar en dat bleek: in een mum van tijd stonden alle aanwezigen met elkaar in verbinding, met een eigen geluid!

Fabio D’Agata stelde direct na de opening van het festival de vraag of werken in de zorg te vergelijken is met topsport. Met de juiste lichaamsbeweging kun je goed voor jezelf zorgen. Fabio pleit voor 'intelligent bewegen': in een tijd waarin alles lijkt te draaien om denkwerk, is grote winst te behalen met ons lichaam. Als je eenmaal weet hoe je dat doet, kun je nog heel lang werken met plezier! Het festival bood een grote variatie aan workshops, variërend van 'Ervaar de zachte kracht van Tai Chi' tot 'Beleef de verandering - van huis naar tehuis' en van 'Intimiteit en Seksualiteit' tot 'Kunst kijken met ouderen en mensen met dementie'.

Tijdens het napraten liep een lief en feestelijk complimententeam rond. De 'complimentenmeisjes' verwenden de deelnemers met een oprecht en persoonlijk compliment, op een handgeschreven kaartje. Dit complimentje werd door veel deelnemers ervaren als de kers op taart van een middag vol positiviteit, collegialiteit en energie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing