Fietsen leren – in samenwerking met Reva Centre

Door: Ab Jenema

IJMOND - Tijdens de vrouwensalon van de woensdagochtend in buurtcentrum de Schuilhoek kunnen vrouwen fietsen leren. Dit gebeurt door vrijwilligers op de skatebaan dichtbij. Daar worden de basisvaardigheden geleerd en geoefend door de vrijwilligers Myrna Tiggelman, Marja Terburg en stagiair Pamela Coenen. Die vaardigheden bestaan uit fietsen, remmen, achterom kijken, hand uitsteken.


De deelnemers krijgen digitale informatie in verschillende talen, over de verkeersregels van de fietsersbond zodat zij thuis op een eenvoudige manier kunnen leren (www.fietsersbond.nl).
Daarna leert Susanne Dreijer, een ergotherapeut bij Reva Centre, de deelnemers om in de praktijk te fietsen en veilig door het verkeer te gaan. Het Reva Centre, gevestigd aan de Kerkweg, doet dit omdat zij het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan maatschappelijke projecten in de omgeving.
Susanne is ergotherapeut en gespecialiseerd in de ondersteuning van oefeningen om alle dagelijkse activiteiten te kunnen doen, dus ook het fietsen.

De doelstelling wordt vooraf met de deelnemer besproken bijv. op de fiets een boodschap doen in het centrum of de kinderen ophalen van school. Dat gebeurt met eenvoudige oefeningen zoals hand uitsteken en bochten nemen in een rustige omgeving op de skatebaan of in de woonwijk. Stap voor stap worden moeilijkere verkeerssituaties geoefend, zodat de vrouwen uiteindelijk zelfstandig naar hun vooraf gestelde doel kunnen fietsen. Susanne vindt het onwijs leuk om te doen!
Welschap is heel blij met de samenwerking met het Reva Centre omdat de fietslessen zorgen voor zelfstandigheid, mobiliteit en de veiligheid van de vrouwen.

Het seizoen van de fietslessen is bijna ten einde. Vanaf maart 2018 starten de fietslessen weer op de woensdagochtend voor beginners en op de donderdagochtend van 10.30 – 11.30 uur voor mensen die de basisvaardigheden al kennen. Voor nadere informatie: Margot Smit, woensdagmorgen, buurtcentrum de Schuilhoek, van Bronckhorststraat 1, Heemskerk, tel.: 253054.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl