Fietsen voor mensen met NAH

Door: Cor Beumer

foto: Jos Tusveld

WIJK AAN ZEE - Op 31 augustus organiseert De Raisin Hope Foundation in samenwerking met Heliomare een fietsevenement ten bate van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Op en rond wielerbaan WheelerPlanet in recreatiegebied Spaarnwoude,  leveren toerfietsers en mensen met NAH een sportieve prestatie op afstanden van 3 km, 20km, 100km en 120km. Nikki Terpstra heeft de routes mede uitgetekend.
 
Voorzitter Raymond Kool van de Raisin Hope Foundation (RHF): “Wij willen begrip kweken voor mensen met hersenletsel en getroffenen met elkaar én met niet-getroffenen in contact brengen. Sportief fietsen is daarbij de verbindende factor. Op het terrein is livemuziek, een BBQ en er staan stands met informatie over niet-aangeboren hersenletsel. Naast de fietsers, zijn ook geïnteresseerden als partners, kinderen en ouders van mensen met NAH van harte welkom. Het evenement heeft als specifiek doel het stimuleren van fietsen en lichaamsbeweging bij zwaar getroffen patiënten. Met het inschrijfgeld wil de RHF aangepaste fietsen aanschaffen, die aan zorgorganisaties ter beschikking worden gesteld. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen met hersenletsel van deze sportmogelijkheid gebruik maken.”

Dagbestedingscentrum Heliomare Krommenie neemt de eerste aangepaste fietsen in gebruik. Jeroen Kelders, locatieverantwoordelijke: “Wij beheren de gedoneerde fietsen en stellen deze op verschillende manieren ter beschikking. Daarmee wordt de drempel van sportdeelname voor mensen met een beperking verlaagt. Bijna driehonderd mensen bezoeken wekelijks onze locaties in Zaanstreek/ Waterland, zij kunnen de fietsen lenen en onder professionele begeleiding kennismaken met deze sport. Daarnaast stellen wij de fietsen ter beschikking aan regionale toerclubs en andere organisaties om zo deelname van mensen met een beperking aan reguliere toertochten en evenementen te vergemakkelijken.”

Inschrijfgeld is €25,- pp (incl. ravitaillering, BBQ en herinnering). Mensen met hersenletsel mogen gratis meedoen. Geïnteresseerden die alleen willen BBQ-en betalen €12,50 pp. Het is noodzakelijk dat iedereen (ook mensen met NAH) zich inschrijven via: www.raisinhope.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing