Fietsenstalling voortaan 's nachts gesloten

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Bijna twee maanden lang is de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij het NS-station dag en nacht geopend geweest, maar daar komt nu verandering in. Vanaf 1 maart 2015 is de stalling 's nachts niet toegankelijk. De deuren gaan voortaan open een kwartier voordat de eerste trein aankomt. Een kwartier na het vertrekken van de laatste trein sluiten ze weer. 

Werd er aanvankelijk nog gesproken over het bekijken van de mogelijkheden om de stalling dag en nacht open te houden, nu kiest de gemeente toch voor een nachtelijke sluiting. De twee maanden waarin de stalling wel gedurende het hele etmaal geopend was moet, blijkens een persbericht, worden gezien als extra service van de gemeente om de overgang naar het stallen van fietsen in de stalling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Men stelt: "Nu er niet langer sprake is van een overgangssituatie is de fietsenstalling vanaf 1 maart 2015 vanaf een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein open. Bij vertraging blijft de stalling tot een kwartier na aankomst van de laatste vertraagde trein open."

Het gemeentelijk handhavingsteam gaat er ook strikt op toezien dat fietsen en scooters ook daadwerkelijk op de daarvoor aangewezen plekken worden gestald. Wie zijn voortuig lukraak ergens in het stationsgebied parkeert, krijgt eerst nog een waarschuwing. Vanaf 9 maart 2015 worden dagelijks in het stationsgebied alle fietsen en scooters, die niet zijn gestald op de daarvoor aangewezen plekken, verwijderd.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl