Flitsfotografie met een reportageflitser

Door: Ab Jenema

IJMOND - Maandag 12 juni 2017 houdt Nando Harmsen een lezing bij fotografiecentrum ISOO.nu over ‘Flitsfotografie’.

De flitser is een hulpmiddel waar snel voor wordt gekozen om toch binnen te kunnen fotograferen. Tegelijkertijd vervloeken we het ding vanwege de lelijke resultaten. De flitser is dan ook voor velen een noodzakelijk kwaad, iets wat we liever niet gebruiken als het even kan.  Het laat duidelijk zien dat velen geen raad weten met de flitser, ondanks dat het een bijzonder fijn middel is om een perfect uitgebalanceerde belichting te krijgen. Gebruik van een flitser beperkt zich niet tot een donkere ruimte, maar voorkomt ook vervelende schaduwen. Tegelijkertijd is het een middel om juist schaduwen te creëren waar we die ook willen hebben.

De lezing flitsfotografie met een reportageflitser behandelt het gebruik van een flitser op de camera. Het geeft een beeld hoe de flitser werkt en wat TTL precies betekent voor het instellen van de camera, maar ook de flitser zelf. De theorie komt aan bod om te begrijpen waar het over gaat. De lezing is echter vooral praktisch gericht met veel voorbeelden hoe het moet en hoe het niet moet. Nando Harmsen laat aan de hand van verschillende beelden zien dat bij juist gebruik van een reportageflitser het resultaat niet onder hoeft te doen voor dure of luxe studioverlichting.

Kaartjes voor deze lezing zijn vooraf te reserveren via [email protected] en kosten € 7 in de voorverkoop; aan de zaal € 8.
 
Het centrum voor fotografie ISOO.nu biedt graag ruimte aan fotografen – amateur en professioneel -  om te exposeren. Ook worden er regelmatig lezingen en workshops georganiseerd. Daarnaast is ISOO.nu een ontmoetingsplek voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Loop daarom eens binnen tijdens het Fotocafé dat elke derde maandag van de maand van 20.00 – 22.00 uur wordt gehouden. Zie ook: www.isoo.nu of www.facebook.com/isoo.nu.
Informatie over exposeren bij ISOO.nu: stuur een mail naar Jan Aardenburg, [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing