Fortenfestival in het Muziekfort Beverwijk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Van vrijdag 1 t/m zondag 10 september is het jaarlijks terugkerende Fortenfestival. Het publiek kan genieten van theater, films, beeldende kunst en muziek in de forten van de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Op zondag 3 september is het Muziekfort Beverwijk open en verzorgen de Andersons de theatervoorstelling Hier dooft niets met als speciale gast Peter de Wit. De voorstelling is van 15.00-17.30. Op deze unieke, sprookjesachtige lokatie zal het optreden bij mooi weer buiten plaats gaan vinden.
Bezoekers van de voorstelling kunnen vanaf 13.00 naar binnen.
Met liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid en gooien ze de luiken open. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit de regio uit die zijn of haar verwondering zal delen met De Andersons en het publiek.

Deze middag is dat striptekenaar Peter de Wit die bij het grote publiek bekend werd om zijn creatie "Sigmund", de cynische psychiater die sinds 1994 iedere dag in De Volkskrant verschijnt.

In 1999 kreeg Peter de Wit de Stripschapsprijs voor zijn gehele oeuvre. Peter zal als onderdeel van dit theaterconcert op eigen wijze vertellen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen!

Kaarten a 15,00 zijn verkrijgbaar via de website:

www.muziekfort.nl

Op zondag 10 september staan de activiteiten op veel forten ook in het teken van het Open Monumenten Weekend en het Werelderfgoedweekend.

Na een geweldig Fortenfestival in 2016 hopen wij weer een groot aantal bezoekers te mogen verwelkomen.

In en om het Muziekfort zal uiteraard muziek de boventoon voeren op deze dag

, maar verder is er van alles te zien in het historische fort en zijn rijke geschiedenis.

Met optredens van: Marten Fisher:

Een mix van dansbare elektronische beats met het geluid van de 70’s en 80’s.Na een jarenlange carrière als dj/producer, schrijft en produceert Marten zijn eerste gitaar liedje ‘Boulevard’. Dit wordt opgepikt en gesupport door wereldband COLDPLAY.

Marten komt hierna in contact met Bas Kennis (BLØF) en samen maken ze ‘Solstice’, waarmee Marten 3FM Serious Talent wordt. hotMet de opvolger ‘Crazy’, ook een samenwerking tussen de twee, wordt Marten ‘Nieuwe Naam’ op NPO Radio 2 en ook bij NPO Radio 1 staat de track op de playlist. In oktober van 2016 brengt Marten ‘Kingstreet’ uit. Ook deze single beland op de playlist bij NPO Radio 2 en ook op NPO Radio 1 komt het liedje regelmatig voorbij.

Het debuutalbum van Marten Fisher Black Trees is uit en verkrijgbaar op vinyl, CD en alle download en streamingdiensten.

 

Friction & the Roots Riders: Door de jaren heen heeft Friction als support act opgetreden van de reggaelegendes I Jah Man Levi en Morgan Heritage. Zijn singles worden gedraaid op tv stations zoals MTV Africa, en Jamaicaanse radio stations. De hitsingle ‘Life is Not Easy’ is vier keer genomineerd op de Ghanese Reggae en Dancehall Awards.

In 2016 stond Friction met zijn band The Roots Drivers op meer dan 90 podia in binnen- en buitenland; van festivals tot muziek clubs en vele andere plekken, met als één van de

hoogtepunten een optreden op het hoofdpodium van Engeland’s #1 Reggae Festival The One Love Festival. En ook dit jaar staat er weer veel moois op de planning, inclusief een optreden op het wereldberoemde Notting Hill Carnival in London en diverse internationale tours.

Open van 13.00-18.00. Toegang gratis

Meer info via de website van het Muziekfort of volg ons op Facebook!

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing