Foto-expositie Miksado

Door: Jan Pronk

IJMOND - In het voorjaar heeft theatergroep Miksádo opgetreden tijdens het Smeltfeest, in buurtcentrum De Schuilhoek en in woonzorgcentrum Meerstate met de voorstelling ‘Welkom thuis’.  Van deze bijzondere groep Heemskerkers uit acht verschillende culturen is een foto-expositie gemaakt die op in de maand juli werd getoond in de hal van gemeentehuis Heemskerk. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ellen Snoek en Jan Butter heeft aanvullend enkele interviews geschreven. Zo krijgen de deelnemers en betrokkenen een ‘gezicht’.

Vanaf februari tot juli kwam de groep Miksado regelmatig bij elkaar, in wisselende samenstellingen. Zij leerden elkaar steeds beter kennen en durfden zichzelf steeds meer te laten zien.  Initiatiefnemer van dit Theaterproject is Magda Ramirez, die uit eigen ervaring weet wat erbij komt kijken als je vanuit een ander land en cultuur, een nieuwe taal moet leren en een nieuwe weg moet vinden in Nederland. Bij Welschap Welzijn is zij docente conversatie Nederlands en vindt het belangrijk dat nieuwkomers op verschillende manieren de Nederlandse taal leren en in contact komen met Nederlanders.

De expositie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Budgetcommissie Burger Initiatieven en hangt tot eind oktober in Cultuurcentrum Heemskerk, Kerklaan 1. Zij zijn open van 9.00 tot 22.00 uur op maandag t/m vrijdag.

Het theaterproject wordt gedragen door Cultuurcentrum Heemskerk, Gemeente Heemskerk en ondersteund door Welschap Welzijn.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress