Foto Kiekie doelwit van overvallers

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Foto Kiekie, de fotografiewinkel van Jan Doetjes aan het Kuenenplein, is doelwit geworden van twee overvallers. Vanochtend rond 10:50 uur werd de winkel overvallen door twee daders, maar Doetjes wist ze af te schrikken en de winkel uit te jagen. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

"Ik wilde niet van mijn geld af", zegt Jan Doetjes (67) laconiek tegen een cameraploeg van mediapartner RTVNH. In het filmpje zijn beelden van de bewakingscamera te zien, waarop de overvallers goed in beeld zijn. Ze droegen ninja kostuums, waarbij nog slechts de ogen zichtbaar waren. Doetjes dacht eerst aan een verkleedgrap, maar wist dat het een serieuze overval betrof toen de twee hun messen tevoorschijn haalden.

In eerste instantie bood hij de twee overvallers een tientje aan, dat hij in zijn zak had. Daarmee namen ze geen genoegen. Vervolgens nam hij ze mee naar de toonbank, waar de kassa staat. Daar kreeg hij een ingeving. Hij pakte zijn dummy launcher, een speeltuig voor honden waarmee je ballen of dummy's kunt wegschieten, achter de toonbank vandaan, en bedreigde de overvallers daarmee. Dat resulteerde erin dat het tweetal het hazenpad koos.

Door de politie werd direct een zoekactie gestart, waarbij ook een oproep via Burgernet werd verspreid. Korte tijd later wist de politie op de Kuikensweg twee verdachten op te pakken. De betrokkenheid van het tweetal bij de overval zal verder worden onderzocht. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om twee jongens van 15 en 17 jaar uit Beverwijk. De politie heeft de overval in onderzoek.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing