Fotokunst NS station Beverwijk

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – De Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente Beverwijk zijn een unieke samenwerking aangegaan om een drukbezochte maar anonieme omgeving te verlevendigen met fotokunst. In de gang van het NS-station Beverwijk worden foto’s van de stadsfotograaf van Beverwijk en van een Beverwijkse professionele fotograaf geëxposeerd. Deze foto’s worden jaarlijks vervangen door nieuwe.

Het idee om met fotokunst de stationsgang aangenamer te maken, de treinreizigers een mooi beeld mee te geven en de jaarlijkse stadsfotograaf van de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk een podium te bieden is een jaar geleden ontstaan binnen de werkgroep Fotografie van de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk. De NS bleek enthousiast voor dit idee en ook de gemeente Beverwijk wilde graag meewerken. Gezamenlijk is het plan verder uitgewerkt.

De eerste foto’s, die in twee frames van 4,5 meter bij 1 meter worden opgehangen, zijn twee drieluiken. Eén van stadsfotograaf 2011-2012 Bert Giebels en één van Michel Mulder, professioneel fotograaf in Beverwijk en lid van de werkgroep Fotografie van de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk. Op vrijdag 23 november 2012 worden de foto’s feestelijk onthuld. Genodigden starten om 15.00 uur in het Stadhuis en gaan dan naar de stationshal waar de foto’s worden onthuld. Kunstenaarsorganisatie Young Art zorgt voor een artistieke omlijsting en zal mogelijk het geheel filmen en aanwezigen en treinreizigers om een reactie vragen. Er is muziek door het blaaskwintet Fragotti. De stadsdichter van Beverwijk Paul Jurriaans, ook onderdeel van de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, draagt een speciaal gedicht voor. De aanwezigen en treinreizigers krijgen een attentie waarin de foto’s en het gedicht zijn verwerkt. De genodigden praten dan nog even na met een hapje, drankje over het resultaat.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing