Fototentoonstelling Al Maghreb in stadhuis

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Van 31 augustus tot en met 27 september exposeert fotograaf Yljas Roeper met een serie reisfoto’s uit Marokko in het Stadhuis van Beverwijk. Yljas Roeper is na selectie één van de 12 exposanten die van de Gemeente Beverwijk de kans krijgt zijn werk te exposeren in de publiekshal. Zoals op de website van de gemeente Beverwijk te lezen valt: “Het bezoeken van exposities vormt voor inwoners en passanten een mooie gelegenheid om het Stadhuis te bezoeken. Het is een goed initiatief dat beeldende kunst ruimte krijgt binnen het domein van bestuur en politiek”.

In 2000 reist Yljas Roeper met zijn vrouw naar Marokko, het land waar zijn vrouw geboren is. Het is hun huwelijksreis. Zoals hij voor zijn vrouw viel, valt hij voor Marokko. Er zullen nog vele reizen volgen, waarbij het land – letterlijk – van Oost naar West en van Noord naar Zuid doorkruist en ontdekt wordt.

Als vergevorderd amateurfotograaf kan hij zich in het fotogenieke Marokko volledig verliezen in het fotograferen van het straatleven, de architectuur en de landschappen. De eerste erkenning hiervoor krijgt hij met de publicatie in fotoglossy Chip Foto-Video Digitaal in 2010. Na diverse andere positieve kritieken mag Yljas nu dus exposeren in het Stadhuis van Beverwijk.
De titel van de expositie is “Al Maghreb”, met als ondertitel “De sfeer van Marokko”. Yljas Roeper zegt daarover zelf: “Ik hoop met deze expositie de schoonheid van Marokko te laten zien en mensen te inspireren om het land toch vooral zelf een keer te bezoeken”.

Het Stadhuis is gelegen aan de Stationsweg 48. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van het Stadhuis, te vinden op www.beverwijk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing