Fototentoonstelling ‘Beyond Neighbours!’ van Hans de Bruijn

Door: Ab Jenema

foto: Luc Tuymans (atelier Antwerpen)

IJMOND - Van 10 juni tot en met 22 juli 2017 exposeert Hans de Bruijn met ‘Beyond Neighbours!’ bij het fotografiecentrum ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk

Hans de Bruijn fotografeert bijna altijd mensen. Als portret op zich of in hun habitat, zoals een serie dansers, Achterhoekers, jongeren, kunstenaars, etc. Hij heeft geen eigen studio, maar trekt er altijd op uit. Zo ontstaan de mooiste contacten én beelden.

Hij vindt zelf dat hij fotografeert omdat hij ‘moet’. De Bruijn: “Ik vind het belangrijk om het nieuwe tegen te komen. Niet de buurman of buurvrouw, maar de man in een andere, mij onbekende omgeving. Eerst is er de ontmoeting, dan de foto.”

De serie van kunstenaarsportretten is genomen op zo’n voor hem onbekende plek. Bij de kunstenaars – allen van museaal niveau – nam hij een kijkje in hun atelier, ging er eerst een kop koffie drinken of meeëten. Vervolgens ontstond de fotoshoot. De kennismaking leek bijna nog belangrijker dan de fotoshoot, maar dat maakte het juist zo bijzonder.

Deze serie heeft ervoor gezorgd dat De Bruijn zich meer is gaan interesseren voor kunst. Hij is nu lid van de “Vishal” in Haarlem. En op uitnodiging van het Chinese European Art Centre is hij als kunstenaar drie weken in China gaan werken. De Bruijn publiceert met name foto’s van muzikanten (pop, jazz) in het Haarlems Dagblad, Parool en andere regionale kranten. Ook plaatst hij al enkele jaren spreadsheet foto’s in het kunstblad ‘Origine’. Maar als je Hans de Bruijn vraagt wat hij het liefst maakt, dan is dat vrij werk.

De tentoonstelling ‘Beyond Neighbours!’ is geopend op maandagen van 20.00 – 22.00 uur en op zaterdagen van 12.00 – 16.00 uur. De entree is gratis.

Tijdens de Atelierroute op zondag 11 juni is het fotografiecentrum extra geopend van 10.00 – 17.00 uur. Zowel de foto’s van Hans de Bruijn als beelden van Truus van der Hoek zijn dan te bewonderen.

 
Het centrum voor fotografie ISOO.nu biedt graag ruimte aan fotografen – amateur en professioneel -  om te exposeren. Ook worden er regelmatig lezingen en workshops georganiseerd. Daarnaast is ISOO.nu een ontmoetingsplek voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Loop daarom eens binnen tijdens het Fotocafé dat elke derde maandag van de maand van 20.00 – 22.00 uur wordt gehouden. Zie ook: www.isoo.nu of www.facebook.com/isoo.nu.
Informatie over exposeren bij ISOO.nu: stuur een mail naar info@isoo.nu.
advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken