Fris en fit de lente in ? Doe mee met de GGD-actie 30dagengezonder

Door: Jan Pronk

KENNEMERLAND – GGD Kennemerland daagt alle inwoners in de regio uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Iedereen, jong en oud, kan mee doen met een eigen uitdaging. Denk aan elke dag een ommetje, koud afdouchen, 30 dagen groente en fruit eten, niet snoepen, alcoholvrij, elke dag 10.000 stappen of elke dag je smartphone een uurtje uit. De actie is een samenwerking van zes GGD’en. Naast mensen die zich individueel aanmelden, kunnen ook bedrijven en scholen mee doen en met hun team of klas de uitdaging aan gaan.

Bedenken wat gezond is kunnen we allemaal. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. De bedoeling van 30dagengezonder is om op een leuke manier een gezonde gewoonte aan te leren. Op een speciale website www.30dagengezonder.nl staan diverse ideeën voor uitdagingen die niet moeilijk zijn en die iedereen kan volhouden. Iedereen die zich aanmeldt krijgt de hele maand maart tips en adviezen om de uitdaging vol te houden.

Directeur Bert van der Velden van GGD Kennemerland:
“Deze tijd maakt duidelijk hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan je gezondheid. Mensen die regelmatig bewegen, buiten zijn, gezond eten, tijd nemen voor ontspanning en contact houden met anderen, zitten lekkerder in hun vel. Deze actie geeft mensen een zetje om daadwerkelijk in actie te komen voor hun gezondheid. Doe net als ik mee!”

Alleen of samen!
Aanmelden kan tot 1 maart en is gratis. Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen.

Steeds meer GGD’en doen mee
De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. In 2022 doen GGD Zaanstreek Waterland, GGD Hollands Noorden, GGD Kennemerland, GGD West Brabant en GGD Noord- en Oost-Gelderland ook mee. De actie wordt ondersteund door Groen Kapitaal van de provincie Noord Holland.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing