Ga je mee op zoek naar de bosuil?

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op vrijdag 14 april organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland   in samenwerking met Camping Geversduin een avond excursie voor volwassenen en kinderen. Onder het motto ‘Ga je mee op zoek naar de bosuil?”, neemt Arend de Jong  jullie graag mee de duinen in. Tijdens deze excursie gaan we proberen om de bosuil te horen en te zien.

Als de meeste vogels slapen, worden de uilen wakker en gaan ze op zoek naar voedsel. Dat doen ze niet alleen, want ook de vleermuizen en de houtsnip worden actief als het donker is. De  bosuilen gaan dan op jacht naar eten voor zichzelf of voor hun jongen. Hij probeert zijn prooi te vangen door stilletjes op een tak te gaan zitten en loert naar beneden. Zodra hij iets eetbaars ziet bewegen stort hij zich op zijn prooi. Als we goed luisteren en kijken, want in het donker zie je meer dan je denkt, komen we vleermuizen tegen en die gaan heel anders te werk. Zij vliegen de hele nacht om met hun echolocaties door de duisternis te horen waar insecten vliegen om deze dan op behendige wijze uit de lucht te vangen. Als het weer meezit kunnen we op deze avond vleermuizen opsporen met een speciale ‘batdetector’.  Trek onopvallende, warme kleding aan en zorg dat de kleding niet te veel lawaai maakt, want dat verstoort de dieren. Een zaklamp mag mee, maar alleen aan op advies van de gids.

Je kan je aanmelden voor deze excursie bij  de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum ([email protected]  onder vermelding van de excursie)  We vertrekken om 20.30 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing