GABY VAN DEN ELZEN WIL SCHITTEREN IN SPORTHAL BEVERWIJK

Door: Ab Jenema

Foto: Cardio Fitness Beverwijk

DAMESKICKBOKSEN RAZEND POPULAIR.
Zaterdag 28 oktober aanstaande is Sporthal Beverwijk weer voor even het middelpunt van de Nederlandse kickbokswereld.

Het RINGS Gala, dat jaarlijks in samenwerking met Team Spirit van Cardio Fitness Beverwijk wordt georganiseerd, is uitgegroeid tot één van de meest populaire kickboks-evenementen van ons land. Opvallend is dat steeds meer dames de ring in durven om een keihard gevecht aan te gaan. Gaby van den Elzen (23) vecht in 'haar Beverwijk' een thuiswedstrijd.

Team Spirit hofleverancier
De voorbereidingen van het groots opgezette RINGS Gala zijn al maanden in volle gang. Ook dit jaar staat er weer een matchmaking (wedstrijdprogramma) dat voor veel spektakel zal zorgen. Nagenoeg alle talentvolle kickboksers uit de regio komen in actie in Sporthal Beverwijk. Team Spirit uit Beverwijk is natuurlijk hofleverancier van het evenement en heeft met Gaby van den Elzen een sterke troef in handen, al zal de spanning om voor eigen publiek te vechten misschien wel haar zwaarste tegenstander zijn.

Hans Nijman
 “Nee hoor”, antwoordt zij resoluut. “Het motiveert mij juist enorm. Ik kickboks al een hele t ijd maar ben er een paar jaar tussenuit geweest”, aldus de vechtster, die meer weg heeft van een keurige hockey-dame dan van een rauwe vechtsporter. “Kickboksen is de laatste jaren mainstream geworden”, vervolgt de Beverwijkse, die werkzaam is als backofficemanager bij een woonwinkel. “Ik ben destijds begonnen in sportschool De Meer onder leiding van Hans Nijman, die veel betekend heeft voor het kickboksen in de IJmond. Nu train ik bij Team Spirit onder leiding van Brian Douwes, die het zelf als wedstrijdvechter heel ver geschopt heeft en ook vaak in Sporthal Beverwijk de hoofdpartij vocht.”

Perfect voor je zelfbeheersing
Hoe komt het dat het dames-kickboksen zo’n enorme vlucht heeft genomen? “Ja, het is razend populair geworden. Vroeger waren dames die aan kickboksen deden schaars en nu zie je er steeds meer. Ik kan het gewoon iedereen aanraden. Het is zowel fysiek als mentaal een hele goede sport en perfect voor je zelfbeheersing. De ring instappen is natuurlijk next level, maar het geeft toch een kick om voor zoveel mensen in een één-op-één-gevecht, waarbij altijd het risico op een knock-out bestaat, op te treden. Het is een ultieme uitdaging.”

Kaartverkoop gaat hard
Het RINGS Gala begint zaterdag 28 oktober stipt om 18.30 uur en is naar alle waarschijnlijkheid rond 23.15 uur afgelopen. De kaartverkoop gaat zo hard dat de mogelijkheid bestaat dat er geen kaarten meer aan de kassa te koop zijn. Geïnteresseerden kunnen terecht bij alle deelnemende sportscholen of online via de website www.rings.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing