Gastouders gezocht voor Poolse dansgroep

Door: Cor Beumer

De Poolse volksdansgroep Marynia

BEVERWIJK - Het is twee jaar geleden dat de jongens en meisjes van de folkloristische dans- en zanggroep Marynia uit Wronki (Polen) naar Beverwijk kwamen voor een serie optredens.  Contacten met de leiding van de groep maken duidelijk dat Marynia dolgraag weer een keer naar Nederland wil komen.

Het bestuur van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki staat positief tegenover het verzoek.  Maar… dan moeten er wel voldoende gastgezinnen zijn, die de ruim dertig Poolse kinderen en hun begeleiders willen ontvangen. Er komt een andere groep dan in september 2011. Marynia bestaat in totaal uit ruim 120 leden en trad velen malen op in Polen en ook in Frankrijk, Roemenië, Litouwen, Ierland en Rusland.

De jongens en meisjes die naar Nederland willen komen, zijn tussen de 9 en 13 jaar. De stedenbandstichting zoekt onderdak voor hen van vrijdag 27 september (aankomst laat in de middag) tot en met maandag 30 september. Het vertrek is op dinsdag 1 oktober, vroeg in de ochtend.  De kinderen treden twee dagen op in Beverwijk en omgeving en de derde dag gaan ze er op uit. Dit activiteiten- en excursiepakket neemt het bestuur, samen met andere vrijwilligers van de stedenband, op zich.  

Van een gastgezin  of van een gastouder wordt niet alleen gastvrijheid en een ‘gezellig en open huis’ gevraagd, maar ook om logies, ontbijt, het meegeven van een lunchpakket en de zorg voor het avondeten. De kinderen worden bij voorkeur in tweetallen (of meer) geplaatst, zodat zij ook in hun eigen taal en met elkaar kunnen praten.  De volwassenen kunnen wel alleen worden ondergebracht.  

Voor meer informatie over de stedenband en foto’s van eerdere optredens van Marynia, surf naar www.beverwijk.wronki.nl. Voor inlichtingen en opgave: [email protected] of telefonisch 0251 - 212167.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing