Gebieden voor Oranje Fonds Collecte beschikbaar in gemeente Beverwijk

Door: Jan Pronk

IJMOND - Voor alle verenigingen en stichtingen van gemeente Beverwijk liggen er mooie kansen om de kas wat extra te spekken. Er zijn in Beverwijk nog 5 collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds Collecte 2017 die van 22-27 mei 2017 plaatsvindt. Inschrijven kan tot 1 april via www.oranjefonds.nl/collecte. Verenigingen en stichtingen die een collectegebied willen reserveren moeten er snel bij zijn, want per gebied kan maar één organisatie collecteren. 

 

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. En dat kan al snel een aardig bedrag zijn. Stichting Philadelphia Zorg, Locatie Twuyverhoek wist afgelopen jaar het meeste geld in te zamelen in Noord-Holland: 1633,66 euro maar liefst. Dat betekent dat zij dankzij de Oranje Fonds Collecte ruim 800 euro konden besteden aan het aanschaffen van goederen.

 

Belangrijk

De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. De collecteweek levert de deelnemende verenigingen en stichtingen niet alleen geld, maar ook extra aandacht op. Het geeft ze de mogelijkheid te laten zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het dorpshuis waar iedereen altijd terecht kan, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

 

Iedere euro goed besteed

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

 

Deelnemen

Alle stichtingen en verenigingen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een eigen bankrekening hebben en de opbrengst besteden in Nederland kunnen deelnemen aan de Oranje Fonds Collecte. In 2016 is in 1.099 collectegebieden gecollecteerd met een totaalopbrengst van 585.412,55 euro.

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing