Gedichtendag op 30 januari aanstaande

Door: Cor Beumer

Cultureel café Camille

BEVERWIJK - Gedichten op muziek, voordrachten van dichters, een spannende boekenquiz en Michael Foekema! Wat wil een literatuurliefhebber in de IJmond nog meer?! Donderdagavond 30 januari wordt de Nationale Poëzieweek geopend met de Gedichtendag in Nederland én in café Camille. Komt dat horen, komt dat zien. En zorg dat je die hoofdprijs, de Fles met de Boekenwurm in de wacht sleept.

De gedichtendag brengt ieder jaar heel Nederland en Vlaanderen in beweging. Ook de IJmond vaart mee. Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk organiseert in café Camille een gedichtenavond voor geschoolde en aspirant-dichters. Het thema van de landelijk gedichtendag 2014 is ‘Verwondering’, een thema dat naadloos aansluit op het beeld dat de IJmond bij velen oproept. In ieder geval zal ‘Verwondering’ een onuitputtelijke bron zijn voor de dichters in de IJmond.

Voor deze gedichtenavond in Camille kan iedereen zijn gedichten insturen. Of die nu gaan over het heden of verleden, over de schoonheid of de afzichtelijkheid, over droom of daad, over je lief of je kwelgeest: als het maar verwondert. Uit alle inzendingen worden vooraf de drie mooiste uitgekozen om op muziek gezet te worden door professionele muzikanten. Op de avond zelf draagt iedere dichter zijn of haar verwondering voor. Daarna laten de muzikanten horen welke gedichten werden uitverkoren om op muziek te worden gezet.

Behalve de voordrachten en de muziek is er voor de eerste keer een heuse gedichtenquiz onder leiding van Ibis. Met eenvoudige (wie zag pruimen hangen en wanneer?) en iets steviger vragen (wat zie je als je denkt aan Holland?). De hoofdprijs is de ‘Fles met de Boekenwurm’.  De presentatie is in handen van Stadsdichter Michael Foekema.
Oh ja, ingezonden gedichten hoeven niet te rijmen. Als het maar verwondert.

Stuur je gedicht voor 20 januari naar: [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing