Geef een prentenboek cadeau aan de VoorleesExpress!

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - The ReadShop Beverwijk en VoorleesExpress Beverwijk, uitgevoerd door Bibliotheek IJmond Noord, doen samen mee aan de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Klanten die het prentenboek Kom uit die kraan!! van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad kopen voor 2,99 euro kunnen het weggeven of doneren aan de VoorleesExpress Beverwijk. Dankzij de samenwerking komt het mooie prentenboek terechtkomt bij Beverwijkse gezinnen waar het kopen of krijgen van een (prenten)boek helaas niet vanzelfsprekend is.

De VoorleesExpress Beverwijk richt zich op kinderen tussen de 2 en 9 jaar en hun ouders die moeite hebben met taal en lezen. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis. Het doel van de VoorleesExpress Beverwijk is om het leesplezier te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen. Projectleider Lilian Turkenburg hoopt dat zij na afloop van de actie via de voorleesvrijwilligers alle gezinnen een boek cadeau kan geven. 

Wil je ook voorleesvrijwilliger worden bij de VoorleesExpress Beverwijk? Meld je aan! www.bibliotheekijmondnoord.nl/voorleesexpress 

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Dit humoristische en verrassende prentenboek is vanaf 17 mei verkrijgbaar bij The ReadShop in Beverwijk voor maar € 2,99.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing