Geef een prentenboek cadeau aan de VoorleesExpress!

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - The ReadShop Beverwijk en VoorleesExpress Beverwijk, uitgevoerd door Bibliotheek IJmond Noord, doen samen mee aan de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Klanten die voor 2,99 euro het prentenboek Een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer kopen, kunnen het weggeven of doneren aan de VoorleesExpress Beverwijk. Dankzij de samenwerking komt het mooie prentenboek terecht bij Beverwijkse gezinnen waar het kopen of krijgen van een (prenten)boek helaas niet vanzelfsprekend is.

De VoorleesExpress Beverwijk, uitgevoerd door Bibliotheek IJmond Noord, richt zich op kinderen tussen de 2 en 9 jaar en hun ouders die moeite hebben met taal en lezen. Een vrijwilliger doet dit twintig weken lang bij een gezin thuis. Het doel van de VoorleesExpress Beverwijk is om het leesplezier te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen. Projectleider Floor Braber hoopt dat zij na afloop van de actie via de voorleesvrijwilligers alle gezinnen een boek cadeau kan geven. 

Wil je ook voorleesvrijwilliger worden bij de VoorleesExpress Beverwijk? Meld je aan! www.bibliotheekijmondnoord.nl/voorleesexpress 

Dit jaar is de klassieker Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen gekozen als prentenboek. Lars, een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind voor als hij slaapt. Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet te hulp. Een zonnig ijsberenverhaal, het allereerste over de beroemde Kleine IJsbeer!

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar voor een klein bedrag een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen.

Dit mooie prentenboek is vanaf vrijdag 12 mei voor maar € 2,99 verkrijgbaar bij The ReadShop in Beverwijk 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing