Geef een prentenboek cadeau!

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - The Read Shop Beverwijk en VoorleesExpress Beverwijk, uitgevoerd door Bibliotheek IJmond Noord, doen samen mee aan de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Klanten die het prentenboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’ kopen voor 2,50 euro kunnen het weggeven of doneren aan de VoorleesExpress Beverwijk. Dankzij de samenwerking komt het mooie prentenboek terechtkomt bij Beverwijkse gezinnen waar het kopen of krijgen van een (prenten)boek helaas niet vanzelfsprekend is.

De VoorleesExpress
De VoorleesExpress Beverwijk, uitgevoerd door Bibliotheek IJmond Noord, richt zich op kinderen tussen de 2 en 9 jaar en hun ouders die moeite hebben met taal en lezen. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis. Het doel van de VoorleesExpress Beverwijk is om het leesplezier te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen. Projectleider Floor Braber hoopt dat zij na afloop van de actie via de voorleesvrijwilligers alle gezinnen een boek cadeau kan geven.

Wil je ook voorleesvrijwilliger worden bij de VoorleesExpress Beverwijk? Meld je aan! https://portal.voorleesexpress.nl/aanmelden/beverwijk/vrijwilliger

Ik zou wel een kindje lusten
Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…
Ik zou wel een kindje lusten met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen een feest voor jong en oud!

Missie van de campagne
De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing