Geef je mening over wonen en werken in de Spoorzone

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – De Spoorzone in Beverwijk transformeert de komende jaren in een stoer, duurzaam en prettig leefbaar gebied, waar gewoond en gewerkt wordt. Het gebied krijgt voldoende voorzieningen én maakt onlosmakelijk onderdeel uit van het centrum van Beverwijk.

Het Stationsgebied (Meerplein, Ankie’s Hoeve, Wijckerpoort, Marlo-terrein, omgeving NS-station) is als eerste aan de beurt om te ontwikkelen. Hiervoor stellen we het komend half jaar een kansenkaart en een stedenbouwkundig plan op. We willen hierover graag in gesprek met bewoners en ondernemers. Hoe denken zij over wonen in het Stationsgebied, het aantrekkelijker, groener en gezelliger maken van de buitenruimte, het toevoegen van nieuwe functies en voorzieningen en het vervoer van en naar deze locaties?

Participatie
De gemeente komt graag in contact met de toekomstige bewoners van de Spoorzone zoals bijvoorbeeld jongeren. Wat zijn hun wensen en dromen over wonen in dit deel van Beverwijk, wat missen zij in het gebied, wat maakt het aantrekkelijk om er te wonen, uit te gaan, te winkelen en waar moet een gezellige toekomstbestendige buitenruimte aan voldoen? De gemeente doet daarom een oproep: laat je mening horen! Er zijn allerlei mogelijkheden om dit te doen.

Thematafels
Geïnteresseerden kunnen op woensdagavond 10 november meedoen aan een participatiebijeenkomst in het Kennemer Theater. Aan de hand van thematafels gaat de gemeente in gesprek met bewoners en ondernemers. Wethouder Serge Ferraro opent de bijeenkomst om 18:00 uur. In december of januari organiseert de gemeente nog een keer zo’n bijeenkomst. Mensen die de bijeenkomst in november hebben gemist, kunnen dan meedoen. Aanmelden kan op de website www.spoorzonebeverwijk.nl.

Vraaggesprekken
De gemeente benadert daarnaast ook actief bewoners en ondernemers in de Spoorzone. Medewerkers peilen hier met behulp van vragenlijsten de mening van mensen die er wonen, werken en winkelen. Op vrijdag 19 november staat er weer een dag gepland in het Stationsgebied en kun je de medewerkers aanspreken.

Keukentafelgesprekken
De gemeente organiseert daarnaast zogeheten ‘keukentafelgesprekken’. Medewerkers gaan graag met bewoners om tafel om direct te horen wat hun ideeën zijn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden per mail via [email protected] voor een gesprek aan huis.

Online
Online kan men vragen beantwoorden op
www.spoorzonebeverwijk.nl/participatie/stationsgebied. Ook op de social mediakanalen van de gemeente komen deze vragen aan bod.

Spoorzone
De gemeente heeft eind 2020 een verkenning gedaan naar de mogelijkheden om de Spoorzone, het gebied tussen de A9, het centrum Beverwijk, het Aagtenpark en het Wijkeroogpark te (her)ontwikkelen. Uit de verkenning blijkt dat de Spoorzone op termijn ruimte biedt aan circa 10.000 woningen en 5.000 extra arbeidsplaatsen. Zonder daarvoor natuurgebied of open landschap op te offeren. De gemeenteraad omarmde de verkenning in april dit jaar.

De eerste stappen in de herontwikkeling worden nu gezet. De gemeente werkt de verkenning uit in concrete plannen en begint in het Stationsgebied. Hiertoe behoren de deelgebieden Ankie’s Hoeve, Wijckerpoort, het NS station en omgeving, Meerplein en het Marlo-terrein.

Om mensen op de hoogte te houden over de ontwikkelingen in de Spoorzone brengt de gemeente vier keer per jaar digitale nieuwsbrief uit. Aanmelden kan op www.spoorzonebeverwijk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing