Geen hoger beroep tegen vergunning Werkhaven

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen hoger beroep aan te tekenen tegen de omgevingsvergunning 'Werkhaven' bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS). Belangrijkste overweging is dat er geen milieuwinst valt te halen. 

De rechtbank Noord-Holland heeft in haar uitspraak aangegeven dat er geen procesbelang meer is voor de gemeente Beverwijk. Zonder procesbelang doet de RvS geen uitspraak. Daarnaast wordt de Milieudialoog op scherp gezet bij het aantekenen van een hoger beroep. Dat vindt het college niet wenselijk. Het college is ervan overtuigd dat het in gesprek blijven met alle partijen de meeste kansen biedt om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Op 12 februari 2013 is namens Gedeputeerde Staten een omgevingsvergunning afgegeven aan Tata Steel voor het creëren van een opslagplaats voor kolen en agglomeraten op de voormalige Werkhaven. De locatie ligt in de directe nabijheid van de Averijhaven (Velsen-Noord). Het college van burgemeester en wethouders heeft op het ontwerpbesluit een zienswijze en vervolgens beroep ingediend. De rechtbank heeft het beroep niet ontvankelijk verklaard.

Bij de Milieudialoog zitten alle partijen aan tafel die een belang hebben in de regio. De problematiek is complex en verweven met allerlei ontwikkelingen, belangen en partijen. Eind 2013 heeft de dialoog geresulteerd in een aanzienlijk subsidiebedrag voor maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De gemeente Beverwijk vindt aandacht voor luchtkwaliteit en gezondheid in de IJmond erg belangrijk. In de Milieudialoog wil zij blijvende aandacht vragen voor milieu en voornamelijk luchtkwaliteit in de IJmond, indien noodzakelijk via de juridische weg.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl