Geen volksfeest Heemskerk dit jaar

Door: Ab Jenema

Foto Wim Meijer

HEEMSKERK – Het volksfeest Heemskerk gaat dit jaar niet door. Dat heeft burgemeester Mieke Baltus bekend gemaakt, samen met Gerard Post Uiterweer, voorzitter van de harddraverijvereniging Heemskerk. Er is ook geen kermis dit jaar. De verplichte 1,5 meter afstand houden maakt het onmogelijk om een groots evenement als het volksfeest door te laten gaan.

“Ik vind het een heel vervelende boodschap. Natuurlijk zagen veel mensen het al wel aankomen, maar het blijft heel jammer dat we dit jaar geen volksfeest kunnen vieren. We moeten ons allemaal aan de 1,5 meter afstand houden, ook in september. Ons volksfeest staat hier echt haaks op. Het is een grote reünie van elkaar weer zien, spreken, gezellig met elkaar iets drinken en even lekker alle remmen los. En dat doen we ook altijd massaal. Dat gaat niet samen met 1,5 meter afstand houden. We moeten echt voorkomen dat er mensen besmet raken. Het coronavirus is nog steeds onder ons en zal dat helaas ook nog wel langere tijd blijven. Er zit niets anders op dan ons mooie feest dit jaar over te slaan.”

Harddraverijvereniging kan geen paardenrace organiseren onder deze omstandigheden

Ook Gerard Post Uiterweer, voorzitter van de harddraverijvereniging Heemskerk heeft geen leuke boodschap: "De harddraverij en 1,5-meter afstand gaan gewoon niet samen, en je moet er niet aan denken dat er in de onvermijdelijke drukte langs de baan mensen besmet raken. Dat risico kun je gewoon niet nemen. Het is voor ons en voor het publiek ontzettend jammer, maar bedenk dat het nog veel erger is voor iedereen die zijn brood moet verdienen in de paardensport. Wij zijn nu nr. 21 van de 26 draverijen die dit jaar definitief niet doorgaan, een ramp voor de sector."

Bekijk hier de videoboodschap van burgemeester Mieke Baltus en Gerard Post Uiterweer, voorzitter van de harddraverijvereniging.

www.youtube.com/watch

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing