Geheimzinnige paddenstoelen en nog meer…

Door: Ab Jenema

REGIO - Op zaterdag 15 oktober organiseert IVN Midden-Kennemerland in samenwerking met Duincamping Geversduin een paddenstoelen excursie voor volwassenen en kinderen in en om de camping. Samen met IVN gids Hermine Smit gaan we op zoek naar paddenstoelen. Zij kan je vertellen welke paddenstoelen eetbaar zijn of waarom ze zo heten.

In de herfst komen er vanuit het niets mysterieuze paddenstoelen uit de grond, leggen sommige dieren geheime voorraden aan en komen we plotseling veel spinnenwebben tegen. In het bos hangt een aparte kruidige lucht. Andere dieren eten hun buikje rond en gaan op zoek naar een schuilplek of trekken weg om de winter te overleven. Ook zo nieuwsgierig hoe dieren en planten zich voorbereiden op de winter en wat er verder nog allemaal te zien is? Ga mee en Hermine vertelt alles over wat je ruikt, voelt, hoort en ziet. Tip: let op het weerbericht en zorg voor passende kleding.

Je kan je aanmelden voor deze excursie bij  de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum ([email protected]  onder vermelding van de excursie)  We vertrekken om 13.00 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing