Gemakkelijk energie besparen via gratis plaatsing van datalogger

Door: Ab Jenema

IJMOND - Slim energie besparen begint met inzicht in energieverbruik. Omgevingsdienst IJmond biedt ondernemers de kans om gratis inzicht te krijgen in de inregeling van de stook-, koel- en ventilatie installatie met de datalogger. Daar is, voornamelijk in wintermaanden en in vakantieperiodes, vaak veel energiebesparing te realiseren. Onderzoek van TNO heeft aangetoond dat sommige ondernemingen tot wel € 10,- per vierkante meter vloeroppervlak per jaar kunnen besparen. Hoeveel m2 oppervlak heeft uw pand?

Een warme kerst
In de wintermaanden wordt met name tijdens feest- en vakantiedagen onnodig verwarmd, gekoeld of lucht ververst. Kunt u uw installatie handmatig uitzetten? Of stookt deze gewoon door? Het is aan te raden voor een goede optimalisatieregeling te zorgen, zodat onnodig verwarmen of ventileren voorkomen wordt.

Datalogger
De datalogger meet of installaties optimaal staan ingeregeld, of er in het pand voldoende is geïsoleerd en welke besparingen er te realiseren zijn. Veel gebouwen worden tegenwoordig geklimatiseerd. Dit wil zeggen dat de ventilatie-, verwarmings- en koelinstallatie op gezette tijden van de dag aan en uit gaan. Dat gaat nog niet in elk gebouw optimaal, waardoor soms 's avonds de verwarming nog aanslaat en tijdens vakanties de lucht ververst wordt. De datalogger geeft inzicht en aan de hand van het meetrapport bieden energiespecialisten van Omgevingsdienst IJmond u handvatten om actie te nemen op de inregeling.

Direct rendement
Na de meting kunt u uw installateur verzoeken om het systeem opnieuw in te regelen. De energiespecialisten van Omgevingsdienst IJmond hebben inmiddels ruim vijf jaar ervaring met het inzetten van de datalogger. Het plaatsen en uitlezen wordt kosteloos verzorgd door Omgevingsdienst IJmond. U hebt dus zonder investering direct rendement!

Doet u mee?
Bent u ook benieuwd naar het stookgedrag van uw installatie en of u direct kunt gaan besparen? Meld u aan op www.odijmond.nl/datalogger. Na het maken van een afspraak, komt een energiespecialist van de omgevingsdienst bij u langs voor de installatie van de datalogger. Dit duurt ongeveer een half uur. De datalogger meet vervolgens gedurende één tot twee weken.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing