Gemeente Beverwijk en Liander doorbreken impasse over versterking elektriciteitsnet

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Liander en de gemeente Beverwijk gaan opnieuw met elkaar in gesprek over de voorwaarden voor de bouw van elektriciteitshuisjes. Dit is een belangrijke voorwaarde voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet. Beide partijen hadden hierover een meningsverschil, maar zijn nu weer samen op zoek naar een toekomstbestendige oplossing. Ze stellen allebei het belang van een snelle versterking van het elektriciteitsnet in Beverwijk voorop. 

De gesprekken tussen Liander en de gemeente Beverwijk zaten sinds dit voorjaar in een impasse. Liander besloot als gevolg hiervan in maart te stoppen met de uitrol van elektriciteitshuisjes in Beverwijk. Ondanks twee bestuurlijke overleggen die volgden in mei en september, kwamen de partijen tot nu toe niet tot overeenstemming. 

Op 9 oktober heeft een hoorzitting plaatsgevonden onder leiding van Provincie Noord- Holland. Beide partijen zijn tijdens deze bijeenkomst nader tot elkaar gekomen. Er is afgesproken dat de komende weken in goed onderling overleg wordt gewerkt aan het bereiken van overeenstemming over de plaatsing van elektriciteitshuisjes in Beverwijk, om zo het elektriciteitsnet voor de Beverwijkers toekomstbestendig te maken. 

Het grootste belang van de gemeente daarbij is de snelheid waarmee die werkzaamheden verder kunnen worden opgepakt en afgerond. Voor Liander is een duurzame en betaalbare grondpositie van groot belang zodat er vaart kan worden gemaakt met de uitbreiding en versterking van het elektriciteitsnet. Dit is van belang voor verduurzaming van Beverwijkse huishoudens. Zodra er overeenstemming is, zijn verdere juridische procedures van de baan en is de verwachting dat de werkzaamheden snel kunnen worden hervat. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing