Gemeente Beverwijk pakt drugshandel verder aan

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Afgelopen week heeft de gemeente Beverwijk twee keer een dwangsom van 2500 euro weten te innen voor handel in drugs. Het is voor de eerste keer in de IJmond dat een dwangsom wordt uitgedeeld en geïnd voor handel in drugs. De burgemeester doet dit op grond van artikel 2:74 van de APV Beverwijk. Door deze bevoegdheid in te zetten wil hij de drugshandel op straat een halt toe roepen. De inzet past in het plaatje van de bredere aanpak van drugscriminaliteit in Beverwijk.

Last onder dwangsom
In 2019 heeft burgemeester Smit een last onder dwangsom uitgedeeld aan de straatdealer. Met als doel om de drugshandel te stoppen. De dealer stopte niet met zijn handel. En heeft de last onder dwangsom twee keer overtreden. Met als gevolg dat de straatdealer twee keer een bedrag van €2500,- moet betalen. Na een lang traject heeft de gemeente via de deurwaarder het bedrag weten te innen. Omdat de straatdealer niet op tijd heeft betaald, zijn daar nog rente en incassokosten bij gekomen.

Wordt een straatdealer op heterdaad betrapt? Dan krijgt hij eerst een waarschuwing van de gemeente. Dit is een last onder dwangsom. Bij een volgende overtreding volgt een sanctie. In de gemeente Beverwijk is dat 2.500 euro voor het dealen van drugs. Dit bedrag kan oplopen tot 10.000 euro.

Informatie van inwoners belangrijk
Burgemeester Smit roept inwoners op om verdachte situaties te melden via Fixi, de Politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Deze informatie maakt het voor gemeente en politie mogelijk om sneller op te treden bij bijvoorbeeld criminele activiteiten.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing